BioBank AS

Personvernretningslinjer og erklæring om informasjonskapsler

VHLGenetics tar personvern meget alvorlig; så vi behandler personopplysningene konfidensielt og så aktpågivende som det er mulig. Våre retningslinjer for personvern dekker alle personlige data vi samler og bruker, inkludert kundeopplysninger du oppgir, men også informasjon om hvem som besøker nettstedet og abonnerer på våre nyhetsbrev.

VHLGenetics vil ikke bruke dine opplysninger med mindre du samtykker til at vi gjør dette, med mindre det er nødvendig for å kunne levere produkter eller tjenester, eller allerede har gjort dette. VHLGenetics selger ikke dine personopplysninger til noen tredjepart. VHLGenetics oppgir kun disse opplysningene til tredjeparter som er involvert i å utføre avtalen mellom VHLGenetics og deg, som databehandlere i våre nettbutikker og kommunikasjon mellom laboratorier i Nederland, Belgia og Tyskland, hvis dette er nødvendig for å utføre tester.

For å kunne tjene organisasjoner bedre, tilbyr vi våre DNA-tjenester under merkene CombiBreed®, CombiGen®, VHLGenetics® og SNPExpert. Du kan besøke deres nettsteder på www.combibreed.com, www.combigen.com, www snpexpert.com og www.vhlgenetics.com. Vi bruker også noen ganger våre merkevarers lokale domenenavn, som combibreed.fr i Frankrike og combibreed.it i Italia. VHLGenetics kan ikke behandle denne informasjonen på annen måte uten ditt (uttrykkelige) samtykke.

VHLGenetics' kontaktinformasjon er som følger:

 • Dr. Van Haeringen Laboratorium BV, Agro Business Park 100, NL-6708 PW Wageningen, Nederland
 • Dr. Van Haeringen Polygen bvba, Kasteellaan 7, BE-2390 Malle, Belgia
 • Certagen GmbH, Marie-Curie-Strasse 1, D-53359 Rheinbach, Tyskland
 • Agrotis S.r.l., Via Bergamo 292, 26100 Cremona, Italy
 • BioBank AS, Holsetgata 22, 2317 Hamar, Norway
 • CMSCH, Benešovská 123, 25209 Hradištko, Czech Republic
 • Feragen, Strubergasse 26, 5020 Salzburg, Austria
 • INNO, Rua Cândido de Sousa 15, 47110-503 Braga, Portugal
 • Laboratorios Labocor S.L., C/ ALAMILLO 41, 8770 - COLMENAR VIEJO MADRID, Spain
 • PharmaDNA, Demokratu 53, 48485 Kaunas, Lithuania
 • Progènes-AND, Gaspern Vian , 29640 Plougonven, France
 • Weatherbys Scientific, Irish Equine Centre Johnstown , Co. Kildare , Ireland & UK
 • Zoolyx, Zonnestraat 3, 9300 Aalst, Belgium

Har du noen spørsmål, kan du ta kontakt med vår kundeservice på info@VHLGenetics.com. For å finne ut mer om de forskjellige varemerkene, kan du gå til www.dnaisourcore.com.

Personvernerklæring

 1. Hvis du bestiller hos oss, samler VHLGenetics dataene du angir, for eksempel navn, e-postadresse, hjemmeadresse og betalingsinformasjon, inkludert opplysninger om din bankkonto eller kredittkortopplysninger. Vi bruker kun informasjonen for å fakturere deg for bruk av våre tjenester, levering av disse og for å holde deg oppdatert på relevant utvikling.
 1. Hvis en tredjepart, som en bedrift eller veterinærklinikk, legger inn en bestilling og/eller betaler fakturaer som en del av en avtale mellom deg og denne tredjeparten, sender VHLGenetics de bestilte resultatene til tredjeparten.
 1. Hvis du bruker våre nettsteder, samles data automatisk av teknologiplattformer som gjør dette mulig. Din nettleser eller mobile enhet kan for eksempel dele visse data med VHLGenetics hvis enhetene kommuniserer med vår nettside.
 1. Vi bruker dine data til å informere deg elektronisk (via e-post, for eksempel) om spesialtilbud og kampanjer hos VHLGenetics og nye relevante produkter hos våre partnere, inntil du avregistrerer deg.
 1. Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev eller ber om informasjon, vil vi lagre ditt navn, adresse og e-postadresse og sende deg informasjon om våre kampanjer og/eller tilbud via e-post og/eller kontakte deg om tilbud og kampanjer.
 1. VHLGenetics selger ikke dine dataopplysninger videre. VHLGenetics vil ikke selge eller gi dine personlige dataopplysninger videre til tredjeparter, og vil bare gjøre disse dataene tilgjengelige til tredjeparter involvert i å levere tjenestene som er avtalt. Ansatte og tredjeparter som vi benytter, må respektere konfidensialiteten til dine dataopplysninger.
 1. Partnere. VHLGenetics bruker partnere for å administrere og lagre våre data. Disse partnerne kan være både i og utenfor EU. VHLGenetics velger partnere som kan beskytte personlige dataopplysninger tilstrekkelig, enten ved at de følger reglene til EU-US Privacy Shield, bindende bedriftsreglement eller signerer databehandleravtale. VHLGenetics inngår databehandleravtaler med alle våre samarbeidspartnere hvis dette er nødvendig.
 1. Lagring av dataopplysninger. VHL beholder skriftlige dokumenter fra kundene i fem år. Vi leverer skriftlige dokumenter tilbake til kunder på forespørsel, men vi kan ta kopier av disse. Vi vil destruere prøver og andre innsendte materialer straks vi har utført avtalen med kunden, med mindre vi tror det er behov for å oppbevare disse lenger enn dette. Vi vil fjerne dine personlige data på forespørsel, men husk at kopier av disse dataene kan være lagret som en del av sikkerhetskopiering.
 1. Sikkerhet. Det er også viktig å beskytte dine dataopplysninger. Hvis du oppgir din bankinformasjon for å samle abonnementet automatisk, sørger vi for at disse opplysningene er kryptert med SSL (Secure Socket Layer). Husk likevel at ingen sikkerhetstiltak vil være 100% sikkert, og at VHLGenetics ikke kan garantere dette. Vi har tatt organisatoriske og tekniske grep innen vår organisasjon, for å gjøre det sikkert å bruke dine dataopplysninger.
 1. Betalinger via nettbutikken. Hvis du angir kredittkortinformasjon eller annen bankinformasjon i vår nettbutikk, vær oppmerksom på at en ekstern betalingsformidler vil ta seg av din betaling.
 1. Endringer personvernerklæring. Retningslinjene for personvern kan bli oppdatert som følge av endringer i gjeldende lovgivning, eller endringer i vår virksomhet eller tjenestene vi tilbyr. Vi vil informere deg om eventuelle endringer via denne siden; så vi anbefaler at du leser personvernerklæringen regelmessig for å holde deg oppdatert. Gjør vi noen endringer som har en alvorlig konsekvens for deg, vil vi informere deg på e-post eller via våre tjenester.
 1. Rettighetene til dine personlige dataopplysninger. Du har rett til å trekke tilbake ditt samtykke til at vi bruker dine personopplysninger; og du kan også undersøke dine data for å korrigere eller fjerne disse, hvis dataene vi har lagret er feil eller på noen måte ulovlig.

Hvis det er' noe du' ønsker å vite om VHLGenetics' retningslinjer for personvern, kan du ta kontakt via våre nettsider eller kontaktinformasjon ovenfor. Hvis du har noen klager på hvordan vi bruker dataene, og som vi ikke løst på en riktig måte, kan du klage til den nederlandske Data Protection Authority.

Informasjonskapsler

VHLGenetics bruker informasjonskapsler (cookies) for å gjenkjenne deg hvis du besøker nettstedene våre. Informasjonskapsler små datafiler som nettleseren lagrer på datamaskinen, og som gjør det mulig å samle informasjon om hvordan folk bruker tjenestene våre, slik at vi kan forbedre dem og tilpasse dem etter dine ønsker. Våre informasjonskapsler gir opplysninger om personlig identifikasjon. Du kan stille inn din nettleser til å ikke godta informasjonskapsler.

Vi vil på denne nettsiden informere deg om lovgivingen om informasjonskapsler så klart og tydelig som vi kan.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler, eller cookies, er svært små tekstfiler som lagres på harddisken eller i datamaskinens minne. De er knyttet til nettleseren (Explorer, Chrome, Firefox, Safari, etc.) på datamaskinen du bruker til å besøke et webområde.

Hva gjør informasjonskapsler?

Informasjonskapsler kan brukes til å lagre dine personlige preferanser, som språkinnstillinger eller skriftstørrelser, til å huske hva du har lagt i din handlekurv i en nettbutikk eller la deg logge på et nettsted raskere ved å huske brukernavn og legge inn dette for deg.

Nettsteder bruker dessuten informasjonskapsler til å samle statistikk om dem som besøker dem, slik at de kan se hvilke deler eller produkter som er populære, eller hjelpe besøkende til å navigere seg rundt. Det blir synlig hva slags nettleser eller maskinvare de besøkende bruker, slik at nettstedet fortsatt kan forbedre nettsidene og skreddersy innholdet til nettsidens brukergrupper.

Informasjonskapsler kan også brukes til å danne et bilde av dine interesser, ved å huske hva slags artikler du leser, eller overskriftene du besøker. Dette bidrar til å kunne gi deg relevant informasjon, som nyhetsartikler om emner du tidligere har vært interessert i, eller annonser som er knyttet til dine interesser. For å unngå å belaste brukere med irrelevant reklame og sørge for at du ikke ser de samme annonsene eller videoene gang etter gang.

Avslører informasjonskapslene hvem jeg er?

Nei, definitivt ikke! Informasjonskapsler lagres i datamaskinen's nettleser, og er ikke knyttet til deg personlig; slik at de kun kan informere utgiver om hvilke datamaskiner de forholder seg til, ikke hvem som bruker disse. Informasjonskapsler kan heller ikke brukes til å få tilgang til dine personlige opplysninger, som e-post- eller hjemmeadresse. Så de har absolutt ingen sammenheng med uønskede oppringninger om telefonsalg, søppelpost eller virus.

Hvordan bruker VHLGenetics informasjonskapsler?

VHLGenetics's webområder (www.vhlgenetics.com, www.snpexpert.com, www.combibreed.com og www.combigen.com) bruker informasjonskapsler. Mange av disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedene skal fungere, som ved å gjøre det mulig at du kan logge på uten å angi brukernavn og passord hver gang.

Vi bruker andre informasjonskapsler for statistiske formål, som ved å måle hvor ofte besøkende bruker nettstedene våre, hvilke artikler de liker å lese, hvilke nettlesere de bruker og hvilket søkeord de legger inn i sine søkemotorer for å finne nettsidene. Slik kan vi optimalisere og forbedre både form og innhold på nettsidene. Disse informasjonskapslene lagrer ikke personlige opplysninger, så de registrerer ikke hvem du er, eller din e-postadresse.

Til slutt; nettstedene våre bruker også informasjonskapsler i reklameøyemed. Disse informasjonskapslene lagrer heller inge'n personlige opplysninger, og er knyttet til din nettleser, ikke deg selv. Vi bruker disse informasjonskapslene for å tilrettelegge nettsidene til dine interesser så mye som mulig, og noen ganger for å huske at du' har sett en annonse allerede. Så kan vi sørge for at besøkende ikke' ser de samme uttalelsene gang etter gang.

Hvorfor skal jeg tillate informasjonskapsler? 

Informasjonskapslene hjelper VHLGenetics til å stadig forbedre nettstedene. Vi bruker den innsamlede brukerstatistikken' for å forbedre brukeropplevelsen og kvaliteten på nettstedenes innhold'.

VHLGenetics' nettsider kunne på mange måter ikke fungert uten informasjonskapsler. Vi bruker dem til å la deg logge inn, for eksempel. Hvis du deaktiverer informasjonskapsler, vil noen deler av nettstedene ikke lenger fungere på en god måte.

Men hvordan kan jeg deaktivere informasjonskapsler?

Du kan velge å slette informasjonskapsler helt fra nettleseren's innstillinger, eller bare tillate informasjonskapsler som tilbys av nettstedet du besøker, slik at informasjonskapsler fra tredjeparter blokkeres.

Uansett, vil disse innstillingene ikke' kun gjelde VHLGenetics' nettsteder, men for internett som en helhet; og innstillingene vil alltid være knyttet til nettleseren. Så du må endre til ønsket innstilling for enhver nettleser og datamaskin.