BioBank AS

H681 Krøllete pels

Bakgrunnsinformasjon

Krøllete pels er et vanlig trekk hos mange hunderaser. I 2009, en mutasjon i exon 2 i genet som koder for keratin (KRT71) ble oppdaget som forårsaker krøllete pelstype (fenotypen). Denne mutasjonen forklarer ikke hvorfor alle raser har krøllete pels. Videre forskning avslørte en ny krøllete pels variant i exon 7 i KRT71 genet. Mutasjonen er fiksert i curlycoated retriver og segregerer i noen andre raser. I tillegg er det noen indikasjoner på at variantene kan representere en genetisk risk faktor for noen follikulære dysplasier hos hunder.

Testspesifikk informasjon

-

Alder

De fleste pelsfarger og pelstyper er vanligvis synlige rett etter fødsel.

Svartid

Svartiden er avhengig av mange faktorer; for eksempel tiden det tar å få prøven til laboratoriet, testmetoden og om alle analysene kjøres på en lab eller må sendes videre til en partnerlab eller patenteier.

Svartiden på analyser hos våre laboratorier (VHL, VHP eller Certagen) er normalt 10 arbeidsdager etter ankomst av prøven. Svartiden på analyser som må sendes til partnerlaboratorier eller patenteiere er minst 20 arbeidsdager etter at vi mottar prøven. 20 dager er et estimat fordi tiden det tar å sende prøven til partnerlaboratorier kan variere avhengig av postgangen i de forskjellige landene.

Vær oppmerksom
Noen ganger må prøven din kjøres flere ganger. Vi kaller dette en retest. I disse tilfellene vil selvfølgelig svartiden bli forlenget.

Lokalisasjon av sykdommen eller genetisk trekk

Genetiske faktorer som påvirker farger og pelstype er som regel synlig på utsiden av individet. Mange faktorer kan være gjemt av individuell variasjon forårsaket av ytre påvirkning.

Aktuelle raser

Denne DNA-testen er tilgjengelig for følgende raser: Bichon frisé, Chesapeake bay retriever, Curly coated retriever, Irsk terrier, Lagotto romagnolo, Mudi, Puddel, Spansk vannhund. Ytterligere informasjon er tilgjengelig under "ofte stilte spørsmål" (FAQ).

Prøvemateriale

Testmateriale som kan benyttes: EDTA-blod, heparin-blod, svaberprøve, sæd, hår og vevsprøve (biopsi). Ta kontakt med Van Haeringen Laboratorium hvis du vil sende annet materiale enn det som er oppført.

Resultatet

Pelsfarge baseres på mange genetiske faktorer. Du vil få et svar per faktor.

Arvegang

Ulike genetiske faktorer som påvirker pelsfargen og pelstypen, nedarves på en dominant eller recessiv måte. Farger påvirkes av en rekke genetiske faktorer.

Alvorlighetsgrad av sykdommen

Faktorer som har effekt på farge og pelstype, er vanligvis ikke knyttet til sykdom.

Kode H681

Krøllete pels

kr 559,70 (Inkl. 25% MVA)
kr 447,76 (Ekskl. MVA)
Antall